16 Ağustos 2010 Pazartesi

Su Yalıtımı ve styronit

Bazı yalıtım kaplamaları ve nefes almayan boyalar ile binaların içindeki hava ve rutubet bina içine hapsedilmiş olur. Böyle bir durum neticesinde de dış kabuğun beklenildiği şekilde performans göstermesi mümkün olmaz.

Hapsolan havanın içindeki su buharı iç yüzeylerde yoğuşma yaşar ve duvarların iç yüzeylerinde terleme, bina içindeki su buharının duvar içinde yoğuşmasıyla da 'küf' meydana gelir.

Küf kokusu ile birlikte duvarlarda dökülen boyalar, kabarmalar, çiçeklenme, tavanda ve/veya mobilyalarda ortaya çıkan ilk koyu renk lekeler dikkatleri su yalıtımı konusunda soruna çeker.



Bu durumda, su yalıtımı yeterli değilse eğer bina içinde oluşan rutubetin düzenli ve özenli bir havalandırma yapılarak dışarı atılması gerekli olur.

styronit, nefes alabilme özelliği, yüksek ısı performansı ile yeterli hava değişimini mekanik havalandırmaya gerek kalmadan gerçekleştirirken, etkili su yalıtımı sayesinde küf sorununun ve diğer yüzey deformasyonlarının oluşumunu engeller.

Daha fazla bilgi almak için http://www.styronit.com sitemizi ziyaret edebilir ya da 0.216.3075038 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

1 yorum:

  1. polyurea su yalıtımı
    İzoilk, polyurea su yalıtımı uygulamaları özellikle dış ve iç bölgelerde yüksek darbe, aşınma ve %100 su yalıtımı istenen eski ya da yeni yapılarda kesin çözümler sunar. Sprey Polyurea; hızlı, yüksek esneme karakteri, üstün fiziksel ve kimyasal özellikleri ile uygulama alanlarını suyun sızıntı, pas ve korozyon etkilerine karşı koruduğu gibi UV dayanımlı Poliüretan dekoratif renk seçenekleri ile dayanıklı zemin kaplamalarına olanak sağlar.
    poliüretan köpük
    Doğru bir uygulama ile ısı köprülerini ortadan kaldıran poliüretan köpük uygulaması, geleneksel yalıtım uygulamalarına göre daha fazla enerji tasarrufu sağlamaktadır. Poliüretan köpüğün daha az kalınlık ile beton, tuğla, ahşap vb. malzemelerin sağladığı yalıtıma eş değer bir yalıtım sağladığı kanıtlanmıştır.www.izoilk.com

    YanıtlaSil